[Friss hozzászólások] [24-5] [4-1]
Szia! Itt van pár recept. Gesztenyével töltött pulyka:
Hozzávalók:
1 db 2 kg-os fiatal pulyka, 700 g gesztenye, 300 g sertéslapocka, 300 g libaháj, 1,5 dl konyak, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, só, bors, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors Elkészítés:
A megtisztított és előkészített pulyka melléből egy vékony hegyes kés segítségével eltávolítjuk a mellcsontot, majd a villacsontot. A nyak bőrét elkötjük. Töltelék készítése: A fenti fűszereket egyenlő arányban összekeverjük, majd egy mozsárban összezúzzuk. A sertéshúst apró kockára vágjuk, és megfűszerezzük az imént elkészített fűszerkeverékkel. A gesztenyét megsütjük, és kikaparjuk a belsejét. A libahájat apró kockára vágjuk, kisütjük zsírjára, és benne megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezt hozzátesszük a fűszeres húshoz és ledaráljuk. Az imént nyert darált húshoz keverjük a tejszínt, a sült gesztenyét, a konyakot és a pulyka kockára vágott máját. Végül az egészet a pulyka hasüregébe töltjük. Lassan, gyakori locsolgatás mellett sütjük. Sütés után vörösborban párolt szilvával, főtt kelbimbóval és pirított burgonyával tálaljuk. A pulykát egyben adjuk az asztalra, és ott szeleteljük.
Fahéjas csillag: Hozzávalók:
Hozzávalók kb. 70 darabhoz 5 tojásfehérje,450 g porcukor, 500 g őrölt mandula, 1 tk. őröltfahéj, 20 ml cseresznyepálinka, porcukor a tészta kinyújtásához. Elkészítés:
A tojásfehérjét elektromos habverővel nagyon kemény habbá verjük közben fokozatosan beleszórjuk a porcukrot. Körülbelül 1 csészényi habot félreteszünk. A sütőt 160 °C fokra felmelegítjük. Összekeverjük a mandulát a fahéjjal, majd a felét a cseresznyepálinkával együtt óvatosan (a keverőt legalacsonyabb fokozatra állítva) a tojáshabba keverjük, és végül a maradék mandulás keveréket is belegyúrjuk. A massza alig legyen ragacsos. Porcukorral vékonyan meghintett nyújtódeszkán a tésztát adagonként körülbelül 5 mm vastagra nyújtjuk, és megkenjük a félretett habbal. Különböző méretű csillagokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral bélelt lemezre rakva 10-15 percig sütjük
Majd írok még,csak egyszerre nem akarok olyan sokat,hogy legyen időd,beírni! Orsi |
Szia! Nagyon jó az oldalad! Ha gondolod akkor nekünk itthon van nagyon sok sütis recept és elküldeném neked e-mailban!
oldalam címe: www.gportal.hu/inuyasha002
A vendégkönyvbe várom a válaszodat! Gratula! |
Szia!
Nagyon tetszik az oldalad! Ajánlom majd másoknak is! Felteszlek majd az oldalamra!
Ha gondolod less be hozzám is!
Üdv: Andi
|
Szia Ildikó!
Gratulálok az oldaladhoz. Nagyon szép!!
Ügyike Vagy.
Kedves, kellemes, aranyos.
Nagyon szupi.
alexian1 |
[Friss hozzászólások] [24-5] [4-1]
|