Gyerekek Karácsonya
Gyerekek Karácsonya
 
Menü
 
 
Népek Karácsonya
 
 
Népek karácsonya a gasztronómia szerint
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 
Advent
 
Bratz Babák Gyűjteménye


 
Gyerekeknek-mesék,szinezők
 
 
Nyomtatható játékok
 
 
Szinezők
 
 
Zene
 


 
 
 
Számláló
Indulás: 2006-07-23
 
 
Egy kis hírdetés

 
Még ennyi idő van Karácsonyig
 
A Mikulás
MIKULÁS
A Miklós név görög-szláv eredetű, jelentése: győztes. Szent Miklós Kr.u. 272 táján született Patarában, a kisázsiai Myra városának püspöke volt. A legenda szerint apja halála után nagy vagyont örökölt, amiből a védteleneket támogatta, segítette.

Életéhez számos csoda és legenda fűződik. A legismertebb: a megajándékozott három leány története. Egy elszegényedett patarai nemesember sehogy sem tudta adósságait kifizetni. Nemcsak három lánya hozományát költötte el, de a betevő falatra sem maradt pénze. Miklós egy éjszaka titokban a házukhoz lopódzott, s a félig nyitott ablakon egy zacskó aranyat dobott be a szobába, a legidősebb testvér számára. Ezt még kétszer megismételte, hogy a másik két lány hozománya is összegyűljön, és tisztességgel férjhez tudjanak menni.

Egész életét a szeretet, a gyerekeken, embereken való segítés, velük való törődés jellemezte. Szent Miklós püspök a jótékony cselekedetek főpásztora volt.

Miklós, az egyik legtiszteltebb szent, aki a történelem folyamán védőszentje lett Oroszországnak, Görögországnak és Szicíliának, valamint a gabonakereskedők, pékek, borkereskedők, ügyvédek, patikusok, halászok patrónusává vált az idők során.

Az európai népeknél a Mikulást kezdetben hosszú ősz szakállú, földig érő köpönyeget viselő aggastyánként ábrázolták. Angliában a XVII. sz. óta jelenítik meg, Amerikában a XIX. században keveredett össze karácsony ünnepével. Az idők során a ruházata is megváltozott, nem igazán hasonlít hajdani névadójára, a szentéletű Miklós püspökre. Az ajándékozás hagyománya és Szent Miklós emléke azonban máig megmaradt.

A gyerekek december 5-én este izgatottan tisztítják ki kiscipőjüket, csizmácskáikat és kihelyezik azokat az ablakba. Süteményt és tejecskét készítenek a Mikulásnak. Hallgatóznak, fülelnek, hogy hallják-e a nagyszakállú Télapó csilingelő szánját az éjszakában. Másnap, december 6-án reggel, ajándékok, édességek várják az ablakban az aprónépet.

A Télapó, amikor nem ajándékokat osztogat, a finn Lappföldön lakik, aprócska manókkal, és rénszarvas szánon közlekedik, tartja a legenda.

 
 
Mikulás
 
 
Mesék
 
 
Népmesék,egyéb mesék
 
 
Karácsonyi Rajzfilmek
 
 
Disney Karácsonyi Rajzfilmek
 
Óra
 
Szaloncukor
 
 
 
Linkek
 
 
Letölthető és online játékok
 
 
Online kifestők
 
 
Boldog Névnapot!

 

 
 

Magyarország legnagyobb Demi Lovato rajongói oldala a 28 éves énekes-színésznõrõl!    *****    Ismerd meg és nézd meg a híres norvég sorozatot és remake sorozatait! - SKAM - Egyre több magyar feliratos tartalommal!    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és egyéb írásai a blogon    *****    Sniffany esti meséi III. - Pornóellenzõk, goa, ketamin    *****    Hamar itt a KARÁCSONY,minél elõbb rendeljetek születési horoszkópot saját illetve szeretteitek részére, hasznos ajándék!    *****    Édes kishúgom, Anna - új epizód a tiltott szerelem története folytatódik :)    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek eligazodni, a látottakkal kapcsolatban. Hívj    *****    Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ