Marcipános csillagok
2006.07.25. 11:10
Marcipános csillagok
A tésztához:
- 300 g liszt
- 200 g kristálycukor
- 10 dkg vaj
- csipetnyi só
- 150 g marcipánmassza
- 1 dl tej
|
A masszához:
- 1 tojásfehérje
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 g darált pisztácia
- 50 g marcipánmassza
- vagdalt pisztácia
|
Keverjük össze egy tálban a lisztet a cukorral, a feldarabolt vajjal, a marcipánmasszával, tegyünk bele egy csipetnyi sót és gyúrjuk az egészet tésztává. Ha a tészta túl kemény önthetünk hozzá egy kevés tejet. A kész tésztát tegyük egy órára a hűtőszekrénybe. A kész tésztát lisztes gyúródeszkán nyújtsuk ki, majd vágjuk ki a csillagokat vágóformával. A masszához verjük habbá a tojásfehérjét, majd lassan adagolva keverjük bele a marcipánmasszát, a cukrot és a darált pisztáciát.
A csillagokat helyezzük alufóliával kibélelt tepsibe, és nyomjunk mindegyik tetejére egy kis adag masszát. Díszítésnek szórjuk meg az apróra vagdalt pisztáciával, végül süssük 10-15 percig 170 fokon, előmelegített sütőben.
|